Szkolenie : KONTROLA PRZESTRZEGANIA PRZEPISÓW O OCHRONIE DANYCH OSOBOWYCH – RODO

Nazwa Szkolenia :


KONTROLA PRZESTRZEGANIA PRZEPISÓW O OCHRONIE DANYCH OSOBOWYCH – RODO

Miejsce Szkolenia :


Katowice, ul. Mickiewicza 29, budynek Węglokoksu

Data Szkolenia :


16-05-2019
9:30

Cena Szkolenia :


370 zł + 23% VAT.

Prowadzący Szkolenie :

Gabriela Rychły-Stucke - Finansista, certyfikowany trener sprzedaży, coach., inspektor ochrony danych. Absolwentka Uniwersytetu Śląskiego, obecnie w trakcie studiów podyplomowych z rekomendacją GIODO w Wyższej Szkole Biznesu w Dąbrowie Górniczej – "Ochrona danych osobowych w administracji i w biznesie", doświadczenie zdobywała zarówno w korporacjach gdzie zajmowała stanowiska prezesa jak również prowadząc własną działalność gospodarczą. Wiedzę którą przekazuje swoim słuchaczom zna z doświadczenia. Zajęcia prowadzone w formie zamkniętych i otwartych szkoleń w firmach prywatnych, m.in. Skok Kopernik, Biuro Finansowe K. Żochowska, GK Finance, P.P.H.U. Paletmax, Nova Software, DMF D. Maryanek, AS Klima, Capital Finance, Royal Banking, TMF Poland Sp. z o.o.

Cena obejmuje: autorskie materiały szkoleniowe, przerwę kawową, lunch, certyfikat uczestnictwa w szkoleniu dla każdego uczestnika. (Faktury „zw” dla sektora finansów publicznych po przesłaniu oświadczenia o zwolnieniu z VAT

Zaufali nam :

Szkolenie jest skierowane do każdego podmiotu który przetwarza dane osobowe, zarówno do właścicieli firm (Administratorów Danych Osobowych) jak również dla Inspektorów Ochrony Danych oraz każdej osoby która pracuje na danych osobowych i jest odpowiedzialna za ich ochronę i może brać czynny udział w kontroli Organu Nadzorczego.

Program szkolenia

  1. Prawo do kontroli przestrzegania przepisów o ochronie danych osobowych
  2. Podmiot kontrolujący
  3. Upoważnienie do przeprowadzenia kontroli
  4. Przesłanki wyłączenia kontrolującego
  5. Upoważnienie do udziału w kontroli osoby posiadającej wiedzę specjalistyczną
  6. Przebieg kontroli
  7. Zakres uprawnień kontrolującego
  8. Prawo korzystania z pomocy funkcjonariuszy innych organów kontroli lub Policji
  9. Obowiązki kontrolowanego
  10. Ustalanie stanu faktycznego na podstawie zebranych dowodów
  11. Protokół kontroli
  12. Termin zakończenia kontroli
  13. Skutki stwierdzenia naruszeń
  14. OBSZARY NA KTÓRE TRZEBA ZWRÓCIĆ SZCZEGÓLNĄ UWAGĘ NA WYPADEK KONTROLI
    • Monitoring wizyjny
    • Monitoring poczty elektronicznej
    • Upoważnienie do przetwarzania danych
    • Dokumentacja dotycząca ochrony danych osobowych – polityki, regulaminy
    • Dokumentacja osobowa – archiwa
    • Korzystanie z usług podmiotów trzecich
    • Rejestr naruszeń
    • Niszczenie dokumentacji

Opinie o szkoleniu

Szkolenie bardzo merytoryczne, liczne przykłady praktyczne. Jestem bardzo zadowolona.
Elżbieta Nitychoruk
Northern Sp. z o.o.

Szkolenia są zawsze rzetelnie przygotowane, jest możliwość zadawania pytań, dogodne miejsce, bieżąca tematyka.
Joanna Ratuszniak
Urząd Gminy Nędza

Dzisiejsze szkolenie spełnia me oczekiwanie. Poziom szkolenia bardzo dobry.
Waltrauda Czajka
Restyl Sp z o.o.

Jestem bardzo zadowolona, z formy i treści merytoryczne przekazanych przez Panią Gabrielę Rychły-Stucke.
Gorąco będę polecać 🙂 🙂
Klaudia Lach
Ośrodek Szkolenia Zawodowego „Skorates”

Jestem zadowolona z dzisiejszego szkolenia w szczególności z osoby Pani wykładowczyni.
Jolanta Niestrój
Budrol-Projekt Sp z o.o.

Jestem bardzo zadowolona po szkoleniu. Pani Gabriela konkretnie przekazuje informacje, odpowiada na pytania. Myślę, że wykorzystam wszystkie informacje uzyskana na szkoleniu. 🙂
Katarzyna Puźniak
Virman Sp z o.o.

Bardzo interesujące szkolenie prowadzone w „żywy” sposób, przystępne, z podaniem wielu przykładów.
Elżbieta Kuder
ABC Control – Rafał Kuder

Szkolenie było prowadzone bardzo profesjonalnie, wykład odpowiedział na wiele nurtujących mnie pytań. Uważam, iż dzięki tej wiedzy, że przepisy RODO będą wprowadzone w mojej firmie prawidłowo.
Wojciech Krajewski
ABC CONTROL– Rafał Kuder

Przekaz przejrzysty zrozumiały, dużo przykładów praktycznych do zastosowania.
Barbara Duda
Biuro rachunkowe PROLEX

Moja opinia dotycząca dzisiejszego szkolenia jest jak najbardziej pozytywna. Szkolenie zostało przeprowadzone w sposób zrozumiały, zwięzły, przez Panią prowadzącą. Opowiadanie wraz z przykładami, sposób mowy był ciągły, co sprawiło, że szkolenia było przyjemne do słuchania.
Łukasz Gatner
ABC CONTROL– Rafał Kuder

Szkolenie na wysokim poziomie wiedza przekazywana profesjonalnie i wyczerpująco i bardzo ciekawie. Przykłady podane na szkoleniu – było ich dużo i bardzo konkretne.
Anna Wróbel
PROCARBON

Bardzo dobre szkolenie, dużo praktycznych przykładów. Bez zastrzeżeń.
Michał Klimek
ABC CONTROL– Rafał Kuder

Merytoryczne szkolenie. Ciekawa formuła.
Jacek Bąk
Narodowa Orkiestra Symfoniczna Polskiego Radia z siedzibą w Katowicach

Szkolenie na bardzo wysokim poziomie. Pani Gabriela posiada ogromną wiedzę, a przy tym jest niesamowicie sympatyczną osobą. Polecam szkolenia z firmą Total Expert.
Patrycja Jaromin
PRZEDSIĘBIORSTWO PRODUKCYJNO-HANDLOWO-USŁUGOWE „EWIMAR” MARIAN HULBÓJ

Szkolenie przeprowadzone w bardzo merytoryczny sposób. Na pewno w przyszłości skorzystam z usług firmy Total Expert.
Chmielewska Katarzyna
Zeta Pro Office S.A.

Szkolenie przeprowadzone dość obrazowo i przejrzyście.
Agata Dudek
ABC CONTROL– Rafał Kuder

Miła atmosfera, konkretnie, pozytywny prowadzący. Szkolenia jest poparte ciekawymi przykładami
Katarzyna Bernaś
PUH EKO-KOMBID

Szkolenie zadawalające, wiedza fachowa.
Barbara Kubas
AIB Sp. z o.o. Sp. K.

Szkolenie z duża ilością przykładów praktycznych. Jasny sposób omawiania tematyki.
Izabela Kowalczyk
CONBELTS S.A.

Wyślij formularz zgłoszeniowy lub zadzwoń 502 486 968

Aby dokonać zgłoszenia na szkolenie prosimy o wypełnienie poniższych pól
















Zwolnienie z VAT

Wyrażam zgodę na wysyłanie przypomnienia o szkoleniu przez SMS

akceptuję regulamin szkoleń (zobacz regulamin szkoleń)

Aby przesłać dane z powyższego formularza naciśnij przycisk „Wyślij” – w ciągu 48 godzin otrzymasz na maila zgłaszającego potwierdzenie przyjęcia zgłoszenia

Aby wpisane powyżej dane wygenerować w postaci karty zgłoszeniowej do wydrukowania naciśnij przycisk „Generuj pdf”

Copyright © 2019r by Total Expert
Projekt i wykonanie Charasim.com - Extraseo.pl