Szkolenie : Ochrona danych osobowych z uwzględnieniem rozporządzenia UE (RODO)

Nazwa Szkolenia :


Ochrona danych osobowych z uwzględnieniem rozporządzenia UE (RODO)

Miejsce Szkolenia :


Rybnik, ul. Miejska 16, Hotel Przy Młynie

Data Szkolenia :


27-10-2020
9:30

Cena Szkolenia :


420 zł + 23% VAT.

Prowadzący Szkolenie :

Gabriela Rychły-Stucke - Gabriela Rychły-Stucke - Inspektor Ochrony Danych, certyfikowany Auditor Wewnętrznego Systemu Zarządzania Jakością i Bezpieczeństwa Informacji, Mediator sądowy i pozasądowy, certyfikowany trener sprzedaży, finansista, członek Stowarzyszenia Inspektorów Ochrony Danych Osobowych. Absolwentka Uniwersytetu Śląskiego, oraz studiów podyplomowych (ukończone z wyróżnieniem ) z rekomendacją UODO w Akademii Wyższej Szkole Biznesu w Dąbrowie Górniczej – "Ochrona danych osobowych w administracji i w biznesie", doświadczenie zdobywała zarówno w korporacjach gdzie zajmowała stanowiska Prezesa Zarządu jak również prowadząc własną działalność gospodarczą, jako aktywny przedsiębiorca. Pisze artykuły do Infor jako ekspert w dziedzinie ochrony danych osobowych. Wiedzę którą przekazuje swoim słuchaczom zna z doświadczenia. Od blisko 10 lat rozwija w ludziach umiejętność świadomego i skutecznego wykorzystywania zasobów umysłu, co w rezultacie przekłada się na zwiększenie skuteczności działania w każdej dziedzinie życia. Zajmuje się ochroną danych osobowych, pełni funkcje Inspektora Ochrony Danych w podmiotach współpracujących, przeprowadza audyty zgodności z Rozporządzeniem unijnym (RODO), oraz szkolenia w tej tematyce. Odbiorcami jej szkoleń są menedżerowie, przedstawiciele handlowi, asystenci sprzedaży, działy kadr i księgowości, właściciele firm, prezesi – wszystkie osoby które zajmują się danymi osobowymi Tworzy i realizuje szkolenia dla grup o zróżnicowanej strukturze. Celem tych szkoleń jest pomoc w odnalezieniu się w zawiłości nowych przepisów dotyczących ochrony danych osobowych. Uczestnicy jej szkoleń cenią przyjazną i sprzyjającą nauce atmosferę. Szkolenia bazują na doświadczeniach uczestników i na bardzo bogatym doświadczeniu i profesjonalizmie prowadzącej. Energiczna i pełna zapału, wierzy, że w każdej pracy bardzo ważne są profesjonalna wiedza, umiejętności i właściwa postawa, a warunkiem niezbędnym do czerpania satysfakcji z tego, co się robi, są pozytywne przekonania i proaktywna postawa życiowa oraz stałe pogłębianie własnej wiedzy. Dlatego stale pogłębia swoją wiedzę biorąc udział w szkoleniach, konferencjach, spotkaniach. Szkolenia z ochrony danych osobowych (RODO) prowadzę we współpracy z kilkoma firmami szkoleniowymi. Moimi słuchaczami byli pracownicy takich firm jak: Tauron Polska Energia S.A, Adient Polska sp zoo. Trend Glass sp z o.o., Ośrodek Rehabilitacyjno-Edukacyjno-Wychowawczy w Katowicach, ARMIR sp zoo, Apteka Farmaceuta, Hanipol, Bank Spółdzielczy, SOTM sp. z o.o., Rybnicka Ochrona Danych Osobowych, Tenneco sp. z o.o, AS Klima, itd.

Cena obejmuje: autorskie materiały szkoleniowe, przerwę kawową, lunch, certyfikat uczestnictwa w szkoleniu dla każdego uczestnika. (Faktury „zw” dla sektora finansów publicznych po przesłaniu oświadczenia o zwolnieniu z VAT

Zaufali nam :

Program szkolenia

  1. Co to są dane osobowe?
  2. Rodzaje danych osobowych.
  3. Zasady i przesłanki przetwarzania danych osobowych.
  4. Kto jest kim?
    • administrator danych osobowych,
    • podmiot przetwarzający,
    • współadministrator.
  5. RODO  a dane pracowników:
    • Opieka medyczna dla pracowników – Benefity – Szkolenia – czy zawsze umowa powierzenia?
    • Przetwarzanie danych w ramach rekrutacji:
      • podstawy prawne,
      • czy mogę pytać o niekaralność,
      • zakres danych,
      • realizacja obowiązku informacyjnego,
      • okresy przechowywania danych po zakończeniu rekrutacji.
  6. Monitoring:
    • Pracownika,
    • zasady prowadzenia monitoringu wizyjnego,
    • zasady prowadzenia innych form monitoringu,
    • dane biometryczne a ewidencja czasu pracy.
  7. Zgoda – jej elementy i obowiązki i prawa z nią związane.
  8. Kontrahenci:
    • jakie mamy wobec nich obowiązki,
    • jakie dane możemy przetwarzać.
  9. Inspektor Ochrony Danych  – kiedy powołujemy.
  10. Jakie dokumenty powinniśmy wprowadzić w świetle RODO:
    • rejestr czynności przetwarzania,
    • umowa powierzenia,
    • klauzula informacyjna,
    • upoważnienia i ich rejestry,
    • zgłaszanie naruszeń ochrony danych osobowych,
    • rejestr incydentów i naruszeń.
  11. Kontrole UODO – co warto wiedzieć.

Opinie o szkoleniu

Szkolenie  bardzo merytoryczne, liczne przykłady praktyczne. Jestem bardzo zadowolona.

Elżbieta Nitychoruk

Northern Sp. z o.o.

 

 

Szkolenia są zawsze rzetelnie przygotowane, jest możliwość zadawania pytań, dogodne miejsce, bieżąca tematyka.

Joanna Ratuszniak

Urząd Gminy Nędza

 

Dzisiejsze szkolenie spełnia me oczekiwanie. Poziom szkolenia bardzo dobry.

Waltrauda Czajka

Restyl Sp z o.o.

 

Jestem bardzo zadowolona, z formy i treści merytoryczne przekazanych przez Panią Gabrielę Rychły-Stucke.

Gorąco będę polecać 🙂 🙂

Klaudia Lach

Ośrodek Szkolenia Zawodowego „Skorates

 

Jestem zadowolona z dzisiejszego szkolenia w szczególności z osoby Pani wykładowczyni.

Jolanta Niestrój

Budrol-Projekt Sp z o.o.

 

Jestem bardzo zadowolona po szkoleniu. Pani Gabriela konkretnie przekazuje informacje, odpowiada na pytania. Myślę, że wykorzystam wszystkie informacje uzyskana na szkoleniu. 🙂

Katarzyna Puźniak

Virman Sp z o.o.

 

Bardzo interesujące szkolenie prowadzone w „żywy” sposób, przystępne, z podaniem wielu przykładów.

Elżbieta Kuder

ABC Control – Rafał Kuder

 

Szkolenie było prowadzone bardzo profesjonalnie, wykład odpowiedział na wiele nurtujących mnie pytań. Uważam, iż dzięki tej wiedzy, że przepisy RODO będą wprowadzone w mojej firmie prawidłowo.

Wojciech Krajewski

ABC CONTROL– Rafał Kuder

 

Przekaz przejrzysty zrozumiały, dużo przykładów praktycznych do zastosowania.

Barbara Duda

Biuro rachunkowe PROLEX

 

Moja opinia dotycząca dzisiejszego szkolenia jest jak najbardziej pozytywna. Szkolenie zostało przeprowadzone w sposób zrozumiały, zwięzły, przez Panią prowadzącą. Opowiadanie wraz z przykładami, sposób mowy był ciągły, co sprawiło, że szkolenia było przyjemne do słuchania.

Łukasz Gatner

ABC CONTROL– Rafał Kuder

 

Szkolenie na wysokim poziomie wiedza przekazywana profesjonalnie i wyczerpująco i bardzo ciekawie. Przykłady podane na szkoleniu – było ich dużo i bardzo konkretne.

Anna Wróbel

PROCARBON

 

Bardzo dobre szkolenie, dużo praktycznych przykładów. Bez zastrzeżeń.

Michał Klimek

ABC CONTROL– Rafał Kuder

 

Merytoryczne szkolenie. Ciekawa formuła.

Jacek Bąk

Narodowa Orkiestra Symfoniczna Polskiego Radia z siedzibą w Katowicach

 

Szkolenie na bardzo wysokim poziomie. Pani Gabriela posiada ogromną wiedzę, a przy tym jest niesamowicie sympatyczną osobą. Polecam szkolenia z firmą Total Expert.

Patrycja Jaromin

PRZEDSIĘBIORSTWO PRODUKCYJNO-HANDLOWO-USŁUGOWE „EWIMAR” MARIAN HULBÓJ

 

Szkolenie przeprowadzone w bardzo merytoryczny sposób. Na pewno w przyszłości skorzystam z usług firmy Total Expert.

Chmielewska Katarzyna

Zeta Pro Office S.A.

 

Szkolenie przeprowadzone dość obrazowo i przejrzyście.

Agata Dudek

ABC CONTROL– Rafał Kuder

 

Miła atmosfera, konkretnie, pozytywny prowadzący. Szkolenia jest poparte ciekawymi przykładami

Katarzyna Bernaś

PUH EKO-KOMBID

 

Szkolenie zadawalające, wiedza fachowa.

Barbara Kubas

AIB Sp. z o.o.  Sp. K.

 

Szkolenie z duża ilością przykładów praktycznych. Jasny sposób omawiania tematyki.

Izabela Kowalczyk

CONBELTS S.A.

 

Bardzo dobre szkolenie !

Ogromna wiedza wykładowcy, jasny przekaz.

Tomecka Bogumiła

Rolnik Sp. z o.o.

 

Szkolenie było bardzo interesujące, na wysokim poziomie.

Monika Trawczyńska-Grzesik

Personnel International BPO Sp. z o.o. 

 

 

 

Prowadząca posiada ogromna wiedzę na temat RODO, cudownie przekazała swoją wiedzę innym osobą

Anna Szołtysek

BUDROL-PROJEKT Katowice Sp. z o.o.

 

Szkolenie bardzo merytoryczne, wyjaśniało wiele spornych spraw

Izabela Knura

PRZEDSIĘBIORSTWO BUDOWLANE KOMPLEKS – KRZYSZTOF KRÓLICZEK I WSPÓLNICY SPÓŁKA JAWNA

 

Szkolenie sprawnie zorganizowane, poruszające najważniejsze aspekty poznanego problemu. Fachowość wykładowcy oraz doświadczenie bardzo pomocne, na pewno będzie wykorzystanie w mojej pracy zawodowej.

Dorota Wojaczek

OPA-ROW Sp. z o.o.

 

Bardzo intersujące szkolenie i świetna wykładowczyni .

Kamila Krawieczek

SBM Wspólna Praca w Katowicach

 

Szkolenie o bardzo wysokim poziomie merytorycznym. Prowadzone w bardzo przystępnej formie. Polecam.

Sebastian Giel

Fabryka Wentylatorów „Fawent” S.A.

 

Trudny do przyswojenie samemu temat  został przedstawiony w bardzo przystępnej  formie z  pełnym zachowanym profesjonalizmu i rzetelnej wierzy .

Sylwia Ciesielski

Powiatowy Urząd Pracy w Raciborzu

 

Szkolenie zgodne z tematem, przeprowadzone bardzo przystępnie z przykładami z życia codziennego.

Patrycja Zielińska

Fabryka Wentylatorów „Fawent” S.A.

 

Szkolenie na dzień dzisiejszy jest bardzo dobrym podsumowaniem tego co aktualnie wiemy lub nie wiemy.

Monika Szulik

Rettig Heating Sp. z o.o.

Wyślij formularz zgłoszeniowy lub zadzwoń 502 486 968

Aby dokonać zgłoszenia na szkolenie prosimy o wypełnienie poniższych pól
















Zwolnienie z VAT

Wyrażam zgodę na wysyłanie przypomnienia o szkoleniu przez SMS

akceptuję regulamin szkoleń (zobacz regulamin szkoleń)

Aby przesłać dane z powyższego formularza naciśnij przycisk „Wyślij” – w ciągu 48 godzin otrzymasz na maila zgłaszającego potwierdzenie przyjęcia zgłoszenia

Aby wpisane powyżej dane wygenerować w postaci karty zgłoszeniowej do wydrukowania naciśnij przycisk „Generuj pdf”

Copyright © 2019r by Total Expert
Projekt i wykonanie Charasim.com - Extraseo.pl